shiatsu therapeut

Mijn naam is Petra van der Knaap (1965) en ik ben opgeleid als Shiatsu therapeut aan het instituut voor Shiatsu Massage Therapie Shu Ha Ri (Qing Bai) in Nijmegen.

Shiatsu therapie

Rond mijn 40ste levensjaar kreeg ik de kriebels om iets nieuws aan te pakken. Het grafisch vormgeven was nog steeds leuk, maar was geen groot avontuur meer. Een andere wens, leren schilderen, was ook vervuld. Rondkijkend wat er nog meer te leren was, kwam ik uit op Shiatsu massage therapie. Een behandeling die bestaat uit een zachte manier van masseren sprak mij bijzonder aan. Hoe prettig is het op die manier behandeld te worden aan een lichamelijk ongemak?

Met lichaamswerk had ik me nog nooit bezig gehouden en was meer aanwezig in mijn hoofd. Yogaoefeningen waren een eerste stap en het verraste me dat mijn beginnende griep met deze oefeningen verdween. Zo ontdekte ik dat het lichaam meer is dan vlees en botten alleen.
Na het basisjaar, het leren masseren, was de therapeutische kant een logische stap. De verdieping maakt de massage interessanter. Het stellen van een diagnose zorgt ervoor dat Shiatsu een behandeling is die de oorzaak aanpakt en niet alleen de symptomen voor een tijdje wegneemt.

Traditionele Chinese Geneeskunde

Ik ben onderwezen in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG of TCM). Het holistische uitgangspunt van de TCM (lichaam en geest kunnen niet los van elkaar gezien worden) was voor mij een reden om voor deze Shiatsu methode te kiezen. Niet alleen naar de lichamelijke klacht kijken, maar naar de hele mens.
Shiatsu en de opleiding Westers Medische Basis (bij Qing-Bai) lieten mij de enorme schoonheid van het lichaam zien. Het zit zo goed in elkaar dat het voor mij het mooiste kunstwerk op aarde is. Het moet dan ook met respect behandeld worden. Jammer genoeg zijn we zuiniger op onze nieuwe auto en gaan we met ons lichaam om alsof het een wagen rijp voor de sloop is.

Voor mij is het dan ook belangrijk om goed met de schatten van het lichaam om te gaan. Vandaar dat ik voor het woord San Bao als naam voor mijn praktijk heb gekozen.

Herborist

In 2016 heb ik het diploma herborist (= kruidenkundige) gehaald bij Total Health te Breda. Ik ben onderwezen in de kruiden die bij ons in de natuur groeien. Denk aan Rode Klaver, Paardenbloem, Brandnetel, Smeerwortel, e.d. De opleiding belichtte de kruiden niet alleen voor Westerse aandoeningen maar paste ook de syndromen volgens de Chinese geneeskunde toe. Dat maakt de opleiding uniek in Nederland. Wilt u ondersteuning met kruiden dan kan ik u daarmee helpen.

Bijscholingen

Elk jaar volg ik een aantal bijscholingen om mezelf steeds te blijven ontwikkelen. Dat is vooral erg interessant en leerzaam. Vanuit de beroepsvereniging is dit ook verplicht, net als het behalen en bijhouden van een EHBO diploma. De gevolgde bijscholingen waren lessen over gynaecologische aandoeningen (menstruatieproblemen en PMS, menopauzeklachten, borstaandoeningen en borstkanker), rugklachten, burn-out, voeding volgens de TCG, shiatsu in zitpositie en Japanse behandeltechnieken.
Deze laatste bijscholing bestond uit 10 lessen waarin verschillende onderwerpen aan bod kwamen zoals het behandelen van littekens, problemen met immuniteit, ziektes veroorzaakt door wind. Eén van de technieken was het toepassen van een aantal acupunctuurnaalden. Ik combineer de Shiatsu behandeling vaak met het zetten van een paar acupunctuurnaalden. Geeft u de voorkeur aan een Shiatsu behandeling zonder naalden, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

 

petra vander knaap shiatsu therapeut

 


San Bao de 3 schatten:


Jing het erfelijke materiaal

Qi de levensenergie

Shen het bewustzijn

 

Graag bied ik mensen meer bewustwording over hun lichaam
en een helpende hand om zich beter te voelen.

 

 

PRAKTIJKADRES

LOEVESTEIN 39
1187 DL AMSTELVEEN
06-15280701
www.facebook.com/sanbaopraktijk

 

PRIVACY VERKLARING

 

Geregistreerd lid Zhong 040365121291
Koepel Alternatieve Klachten (KAB):
www.kab-klachten.nl
AGB code 90-046852
AGB-code praktijk 90-55461
KvK 34368246

 

Deze website gebruikt cookies voor analytische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd. Cookie policy