praktisch shiatsu

Praktische informatie

Kleding

Shiatsu wordt door de kleding heen gegeven. Het is daarom prettig om makkelijk zittende kleren aan te doen, zoals een t-shirt en een joggingbroek. In ieder geval kleding zonder ritsen en knopen.

Duur shiatsu behandeling

Een behandeling duurt ca. 90 minuten. Aan het begin van elke massage zal er een kort gesprek zijn, waarna tong-, buik (hara)- en polsdiagnose volgen. Tijdens de behandeling worden hara en pols een paar keer gevoeld.
Tijdens de eerste behandeling zal er een intake gesprek plaatsvinden over de klacht en de algehele gezondheid. Hoe lang dit gesprek duurt, hangt van uw verhaal af. Ik vind het belangrijk dat er ruimte voor dit verhaal is. Na de intake wordt er een behandeling gegeven. Deze eerste afspraak duurt 2 uur.

Aantal behandelingen

Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is van te voren moeilijk te zeggen. Dat ligt aan de ernst van de klacht, hoe lang u met de klacht rondloopt en hoe uw lichaam op de behandlingen reageert. Maar u moet na 4 behandelingen een verandering kunnen voelen. Bij de 4e behandeling zal er een evaluatie plaatsvinden over de veranderingen die zijn opgetreden en of het zinvol is met de behandeling door te gaan.
Het is niet verplicht, maar het wordt aangeraden ook zelf aan de slag te gaan met bijv. voeding en beweging. Hierover zal ik u advies geven. Het komt de behandeling ten goede en zal een grotere kans op vermindering van de klacht bieden. Ik zie de behandeling als een samenwerking tussen u en mij.
Het is verstandig om vlak voor de behandeling niet te veel te eten. En na de behandeling rustig aan te doen; u kunt namelijk moe zijn van de behandeling. Het wordt afgeraden zware lichamelijke arbeid te verrichten. Tevens wordt geadviseerd die dag geen alcohol te drinken. Ook is het verstandig de eerste periode van het behandelingstraject geen heftig lichamelijke klussen aan te pakken zoals de tuin omspitten of een voorjaarsschoonmaak van uw huis. De energie die ik er ingestopt hebt, haalt u er dan meteen weer uit. Hierdoor kunnen klachten weer terugkomen.

Tarief massage

Een massage kost 65 euro; omdat de eerste behandeling langer duurt kost deze 85 euro. U krijgt een factuur mee, die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging Zhong. De meeste zorgverzekeraars hebben een contract met de Zhong en vergoeden Shiatsu gedeeltelijk als u een aanvullende verzekering heeft. Shiatsu therapie hoort tot de alternatieve geneeswijzen. Klik hier om te kijken of uw zorgverkeraar de behandelingen vergoed. Neem voor de zekerheid contact op met uw zorgverzekeraar. De verantwoording of uw zorgverzekeraar het het wel of niet vergoed, ligt bij u.

Verhindering

Afgesproken massages kunnen bij verhindering tot tenminste 24 uur van te voren telefonisch of per email afgezegd worden. Dan zal de gereserveerde tijd niet in rekening worden gebracht.

Telefonisch bereikbaar

Het geluid van mijn telefoon staat altijd uit. Het is prettig tijdens behandelingen niet gestoord te worden. U kunt altijd een boodschap inspreken of een bericht (sms of whatsapp) achterlaten. Tussen de behandelingen door zal ik u terugbellen. Maandag en dinsdag ben ik tot 21 uur bereikbaar, woensdag t/m vrijdag tot 19 uur. In het weekend werk ik in principe niet maar zal wel af en toe mijn telefoon en email checken.

Openingstijden

Mijn werkdagen zijn maandag t/m vrijdag. Maar op maandag vanaf 15 uur.

Diagnose stellen

 

Na verloop van tijd merkte ik dat de grootste klachten
langzaam naar de achtergrond verdwenen
en niet dagelijks mijn leven meer beheersten.

 

lees meer reviews

 

PRAKTIJKADRES

LOEVESTEIN 39
1187 DL AMSTELVEEN
06-15280701
www.facebook.com/sanbaopraktijk

 

PRIVACY VERKLARING

 

Geregistreerd lid Zhong 040365121291
Koepel Alternatieve Klachten (KAB):
www.kab-klachten.nl
AGB code 90-046852
AGB-code praktijk 90-55461
KvK 34368246

 

Deze website gebruikt cookies voor analytische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd. Cookie policy