wat is shiatsu

Wat is shiatsu?

Shiatsu therapie is een Japanse massagetechniek, die oorspronkelijk uit het oude China komt.

Lees meer over de geschiedenis van shiatsu...

Shiatsu is verwant aan acupunctuur, omdat dezelfde meridianen (energiebanen) en acupunten (in Japans: tsubo's) worden gebruikt. Het grote verschil met acupunctuur is dat er niet met naalden wordt gewerkt, maar met de handen: er wordt druk uitgeoefend met de duim. (Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk). Shiatsu geeft daarom een diepe ontspanning. Meestal werkt een shiatsu therapeut met de duim of handpalm, maar de druk kan ook met de elleboog, knie of voet gegeven worden. Bij mijn massages wordt er niet over het lichaam gelopen.

Maar shiatsu is niet alleen het drukken van punten, het is een meridiaanmassage. Door de meridianen stroomt qi (vrij vertaald: levensenergie). Als deze energie niet in balans is, kunnen er lichamelijke en/of emotionele klachten ontstaan. Shiatsu therapie stimuleert deze energiestroom door druk uit te oefenen op de meridiaan en kan zodoende klachten doen verminderen of laten verdwijnen. Ook strekkingen van de meridianen en rotaties van armen, benen, handen, voeten, nek of heup kunnen energieblokkades oplossen en bijdragen aan de vrije stroom van qi (spreek: tsjie).

Lees meer over meridianen...

Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van andere technieken als moxa en cupping.

Lees meer over moxa en cupping...

Sommige mensen denken dat een shiatsu behandeling pijn doet. De massage geeft u een diepe ontspanning maar kan soms pijnlijk zijn. Dit is alleen het geval bij punten waar de energie niet goed doorstroomt of als bepaalde punten van nature gevoelig zijn. Maar het is niet de bedoeling om door uw pijngrens heen te gaan.

 

Elke behandeling ervaar ik als rustgevend en helend,
zowel voor lichaam als geest. Alles valt weer op zijn plek.

 

lees meer reviews

 

PRAKTIJKADRES

LOEVESTEIN 39
1187 DL AMSTELVEEN
06-15280701
www.facebook.com/sanbaopraktijk

 

PRIVACY VERKLARING

 

Geregistreerd lid Zhong 040365121291
Koepel Alternatieve Klachten (KAB):
www.kab-klachten.nl
AGB code 90-046852
AGB-code praktijk 90-55461
KvK 34368246

 

Deze website gebruikt cookies voor analytische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd. Cookie policy